Тетовски ученици на меѓународен музички натпревар во Белград

Александар Ристовски и Ерденај Сали, ученици во основниот оддел на Државното музичко училиште во „Тодор Скалоски-Тетоец“ викендов ќе учествуваат на престижниот меѓународен натпревар „Даворин Јенко“ во Белград, Србија. Двајцата тетовски ученици ќе настапат во категориите на дувачки инструменти. -Александар и Ерденај настапуваат на кларинет и двајцата се државни прваци за 2019 година на овој инструмент. … Продолжи со читање Тетовски ученици на меѓународен музички натпревар во Белград