Нема кој да даде дозвола за сечење на дрвна маса во приватни имоти во Националниот парк Шар Планина

Луѓето кои живеат во потшарпланинските села алармираат дека прогласувањето на Шар Планина за национален парк била избрзана постапка со оглед на проблемите со кои се соочуваат во секојдневието. Мештаните од селата Јеловјане и Урвич велат дека се меѓу најзасегнатите затоа што не можат да ги користат дрвата од своите приватни имоти, а кои се дел … Продолжи со читање Нема кој да даде дозвола за сечење на дрвна маса во приватни имоти во Националниот парк Шар Планина