На балкански регионален натпревар за „зелен бизнис“ победи дизајнерка од Тетово која прави шапки од отпаден текстил

На регионалниот натпревар „Зелени идеи од Балканот“ во категоријата зелен бизнис победи Мирјана Јосифоска, дизајнерка од Тетово со идејата „Дизајнерски шапки од текстилен отпад“ информираа од Здружението за социјални иновации „АРНО“, национален организатор на натпреварот. Мирјана како победничка освои награда од 10 000 долари. -Поголемиот дел од текстилниот отпад доаѓа во помали количини, а за да произведете … Продолжи со читање На балкански регионален натпревар за „зелен бизнис“ победи дизајнерка од Тетово која прави шапки од отпаден текстил