Импресум

Информативниот портал Тетово инфо (www.tetovoinfo.mk) е интернет платформа за дигитално издаваштво на Здружение за информирање и комуникации „ТЕТОВО ИНФО МЕДИА“ – Тетово

Здружение за информирање и комуникации „ТЕТОВО ИНФО МЕДИА“ – Тетово
адреса: ул. Јордан Златаноски бр.44/15 Тетово

www.tetovoinfo.mk

главен и одговорен уредник Александар Самарџиев
новинар-лектор Александра Самарџиева 

контакт
e-mail : info@tetovoinfo.mk
телефон 070-788-645

Веб администратор
Оптимус Солушнс (Optimus Solutions)

 

За нас:
Основач, главен и одговорен уредник

м-р Александар Самарџиев – роден 1979 во Тетово. Дипломирал во 2004 година на Студии по новинарство на Правен Факултет при Универзитетот  „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје.  Магистер, постдипломски студии (2016-2018) Менаџирање на стратегиски комуникации при Институт за комуникациски студии во Скопје. 

Како студент работи во ТВ Кисс од 2001 година, а подоцна и како уредник на интернет страницата и главен и одговорен уредник до 2018 година.  Од 2004 година соработува со повеќе национални медиуми како дописник од Тетово – весник Време (2004-2007) весник Нова Македонија (2008-2018) ТВ  Сител (2008-2017), Радио Слободна Европа на македонски јазик (2003-2022), ТВ Алфа (2022) Македонска Информативна Агенција (МИА) од 2019, Опсерваторија за Балкан и Кавказ Трансевропа (www.balcanicaucaso.org) од 2020.

Во 2019 година го основа информативниот портал Тетово инфо

 

 

Don`t copy text!